Jan van Strien geërgerd over handelen gemeente

Uit Wiki Raamsdonks Historie

6 oktober 2021  

Jan van Strien uit Raamsdonk, zelf oud-wethouder, maakte gebruik van het inspreekrecht om zijn zorg en ergernis te uiten over de financiële positie en de wijze van werken van de gemeente. Hij bedoelt daarmee de wijze van, of zelfs het niet beantwoorden van brieven van burgers en het ontbreken van dossierkennis in de ambtelijke organisatie. Daarnaast maakt hij de Raad deelgenoot van het feit dat hij het vertrouwen in wethouder Van Oort heeft opgezegd en zich terugtrekt uit ‘zijn’ werkgroep ‘Het hart van Raamsdonk’.

Reactie

In zijn reactie liet wethouder Van Oort weten, dat er van opzet geen sprake is. “Er komt soms brief over brief en vaak merk ik persoonlijk pas in het gesprek waarover het precies gaat,” verzuchtte hij. Kennelijk grijpt Van Strien vaak terug op een dossier uit de jaren 90. “Laten we de archieven laten voor wat ze zijn en vanaf nu kijken hoe de toekomst van het Kerkplein eruit moet gaan zien.”

Onderwerpen

Van Strien noemde tijdens de inspraakronde afgelopen week onderwerpen, waarover hij zich druk maakt in de kern Raamsdonk. Hij hekelde het maaien en onderhoud en het ontbreken van bermbeheer, onder andere.

Van Strien haalde het doortrekken van het Halvezolenpad aan met een aansluiting voor fietsers en voetgangers van de Wim Boonsstraat. Volgens Van Strien te betalen uit de winst van het bestemmingsplan Wim Boonsstraat. Van Oort legde uit dat daaraan wordt gewerkt.

Opzeggen

Daarnaast ergert Van Strien zich aan plannen die in de versnipperaar zouden zijn beland, terwijl het dossier volgens wethouder Van Oort gewoon bij het regionaal archief in Tilburg op te vragen blijkt te zijn. “Met andere woorden: zoek het zelf maar uit.” Reden voor Van Strien om het vertrouwen in de wethouder op te zeggen en zich uit de werkgroep ‘Het hart van Raamsdonk’ terug te trekken.

Hij besloot dat hij twee kleine monumenten (de hoefstal die stond in de Luiten Ambachtstraat en het plateau met het H. Hartbeeld) voor een subsidieaanvraag heeft overgedragen aan Stichting Raamsdonks Historie (SRH), die zich inspant voor het behoud van het Raamsdonks verleden.