Categorie:Video

Uit Wiki Raamsdonks Historie
Icoontje broodkruimel

De 8 mm films van Raamsdonk

Eind 1975 ontving het bestuur van Stichting Ontmoetingscentrum Raamsdonk een doos vol met 8 mm filmpjes.

Deze filmpjes waren gemaakt in de periode 1950 – 1975 door dhr. Johan Adolfs uit Enschede en Marie v.d. Mooren – van der Pluijm uit Raamsdonk. Als toenmalig beheerder van het OMC kreeg ik de vraag om de filmpjes uit te zoeken en ze te bewerken voor vertoning. Als fervent filmer en fotograaf was dit voor mij smullen. Na maanden van uitzoeken, knippen, plakken en schoonmaken was het zover, de eerste filmmiddag met Raamsdonkse beelden in het Ontmoetingscentrum. Een ongekend succes, meer dan tweehonderd enthousiaste bezoekers verspreidt over de middag. De vertoning van de films was vanaf toen tot aan het 25 jarig bestaan van het OMC in 2000, een jaarlijks terugkerende activiteit.

Daarna zijn de 8 mm filmpjes door mij gedigitaliseerd en op 2 videobanden met in totaal bijna vijf uur film, uitgebracht.

Met de oprichting in 2005 van Stichting Raamsdonks Historie zijn de films overgedragen aan de stichting SRH en in persoon aan Cees Bouwens

Video

Thomas van Dongen en ondergetekende hebben vanaf begin jaren 80 zowat alles wat er in Raamsdonk gebeurde op video vastgelegd. Thomas is helaas op 8 juli 2011 overleden, maar een aantal van zijn videobanden heb ik van zijn vrouw José gekregen en zijn mettertijd op deze site te zien evenals veel van wat ik op video heb opgenomen van Raamsdonk-dorp.

w.g. Cees Bouwens.

Bron:

  • Raamsdonk in beeld 1950 – 1975
  • Regnr.: cbdvd1/2-1950197510052001

Bewerking en montage: Cees Bouwens.

Pagina’s in categorie "Video"

Deze categorie bevat de volgende 85 pagina’s, van de 85 in totaal.