Uitreiking Ereburgerschap aan Lida Verschuren

Uit Wiki Raamsdonks Historie

Ongeëvenaarde en tomeloze inzet in haar rol als verbinder

Uitreiking Ereburgerschap aan Lida Verschuren door burgemeester Marian Witte
Uitreiking Ereburgerschap aan Lida Verschuren door burgemeester Marian Witte

Naar aanleiding van haar afscheid als voorzitter van de KBO Raamsdonk en als blijk van waardering voor al haar inzet voor de gemeente en de gemeenschap van Geertruidenberg heeft de gemeenteraad van Geertruidenberg besloten om mevrouw Lida Verschuren te benoemen tot Ereburger van de gemeente Geertruidenberg.

De uitreiking door burgemeester Marian Witte vond plaats op donderdag 14 maart in de namiddag tijdens de algemene ledenvergadering van de KBO Raamsdonk.

Mevrouw Lida Verschuren heeft zich ingezet op het gebied van sociaal-maatschappelijk werk in de gemeente Geertruidenberg en met name in de kern Raamsdonk. Hierbij is een doorlopende lijn van betekenis- en karaktervolle werkzaamheden met een bijzondere waarde voor de gemeenschap van Geertruidenberg zichtbaar. Zij onderscheidt zich in het bijzonder door haar ongeëvenaarde en tomeloze inzet in haar rol als verbinder.

Menselijke manier van politiek bedrijven

Uitreiking Ereburgerschap aan Lida Verschuren
Uitreiking Ereburgerschap aan Lida Verschuren

Zij trad in 1992 toe tot de gemeenteraad van Raamsdonk en vanaf 1997 van de nieuwe gemeente Geertruidenberg. Haar menselijke manier van politiek bedrijven bracht haar in 1999-2002 tot het wethouderschap, hetgeen zich herhaalde vanaf 2006-2014. Als kartrekker binnen de hechte gemeenschap van Raamsdonk benaderde ze vele mensen met het doel het leven zinvoller, leuker en gezelliger te maken.

Niet alleen was ze onder andere bestuurslid van de Katholieke Vrouwenorganisatie, in 1998 was ze één van de initiatiefnemers van ’Het Eetpunt’ in Raamsdonkveer. Dit initiatief startte ze met medestanders ook in de leegstaande pastorie van Raamsdonk. Naast de coördinatie pakte ze ook de reguliere werkzaamheden op, deed boodschappen en kookte regelmatig mee. Als voorzitter van de KBO-afdeling Raamsdonk bracht ze vele mensen bij elkaar en is het ledenaantal gestegen.

Toen in 2015/2016 de bibliotheek vertrok uit het Ontmoetingscentrum zag mevrouw Lida Verschuren een nieuwe kans voor ontwikkeling. Tot op heden voorziet ’De Ontmoeting’ in een grote behoefte aan sociaal contact van ouderen en is niet meer weg te denken uit Raamsdonk.

Mevrouw Lida Verschuren is een voorbeeld voor velen in onze gemeente. Door haar persoonlijke benadering en toedoen, heeft zij onderlinge verbinding bewerkstelligd tussen inwoners van onze gemeente. Hierdoor is eenzaamheid, met name bij ouderen, bestreden en zorgzaamheid voor elkaar ontstaan.