Sjabloon:Bibliografische informatie

Uit Wiki Raamsdonks HistorieDe sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst

Doel

Dit sjabloon toont in een artikel – afhankelijk van gegevens in het bijbehorende Wikidata-item – een uitklapbaar kader "Bibliografische informatie", met daarin een lijstje van verwijzingen naar webpagina's over het betreffende onderwerp op websites die middels een authority control-proces hun bibliografische informatie organiseren.

In de Engelse term authority control verwijst 'authority' naar het principe dat namen van mensen, plaatsen, dingen en concepten zijn 'geautoriseerd', dat wil zeggen dat ze zijn vastgelegd in een bepaalde vorm. Bij authority control wordt voor elk afzonderlijk onderwerp een unieke identificatie vastgelegd, in de vorm van zo'n gestandaardiseerde naam of een specifieke code. Deze unieke identificaties worden consistent toegepast in catalogi, en ze helpen om lezers/onderzoekers/etc. te helpen meer informatie te vinden over een bepaald onderwerp.

Zie Wikipedia:Bibliografische informatie voor meer informatie over het doel en de functie.

Gebruik

Voeg onderaan het artikel (onder de appendix of bronvermelding, maar boven de categorieën en defaultsort) het sjabloon in met:

{{Bibliografische informatie}}
{{Bibliografische informatie|MBA=}}
<-- laat op dit artikel geen MusicBrainz-info zien, handig voor sommige sporters of politici

Voorbeeld

Zie bijvoorbeeld onderaan het artikel Annie M.G. Schmidt.

Volgcategorie

TemplateData

<templatedata> { "params": {}, "description": "Dit sjabloon toont in een artikel – afhankelijk van gegevens in het bijbehorende Wikidata-item – een uitklapbaar kader \"Bibliografische informatie\", met daarin een lijstje van verwijzingen naar webpagina's over het betreffende onderwerp op websites die middels een 'authority control'-proces hun bibliografische informatie organiseren. In de Engelse term 'authority control' verwijst 'authority' naar het principe dat namen van mensen, plaatsen, dingen en concepten zijn 'geautoriseerd', dat wil zeggen dat ze zijn vastgelegd in een bepaalde vorm. Bij 'authority control' wordt voor elk afzonderlijk onderwerp een unieke identificatie vastgelegd, in de vorm van zo'n gestandaardiseerde naam of een specifieke code. Deze unieke identificaties worden consistent toegepast in catalogi, en ze helpen om lezers/onderzoekers/etc. te helpen meer informatie te vinden over een bepaald onderwerp. Voeg het sjabloon onderaan het artikel toe (onder de appendix of bronvermelding, maar boven de categorieën en defaultsort).", "format": "{{_|_=_}}\n" } </templatedata>