SRH wil groeien

Uit Wiki Raamsdonks Erfgoed

Bezoekers

Onze zolder in het Ontmoetingscentrum
Onze zolder in het Ontmoetingscentrum

Het aantal unieke bezoekers op onze website raamsdonkshistorie.nl is heel groot[1], en ook wiki-raamsdonk trekt dagelijks veel[2] bezoekers. Vast mensen die bezig zijn met onderzoek of interesse naar hun voorouders te Raamsdonk[3] en hun historie, en zo meer.

Bezoekers zijn bezig met het opknappen of restaureren van hun pand of boerderij, of staan op het punt een woning of boerderij te kopen in Raamsdonk en meer willen weten, of zijn geïnteresseerd zijn in de bouwkundige aspecten van hun huis, of in de historie van het pand of zijn omgeving.

Wiki-Raamsdonk doet het goed als bron van kennis en onderzoek, en dan is het logisch dat we willen groeien. Méér gegevens opnemen, méér onderwerpen beschrijven, méér dwarsverbanden met externe bronnen, beter toegankelijk, méér en beter beeldmateriaal. Het op de wiki-methode gebaseerde systeem leent zich ertoe, niet alleen om geraadpleegd te worden, maar zeker ook om aangevuld te worden.

Vrijwilligers

Deze mensen met hart voor geschiedenis en erfgoed van hun eigen omgeving zijn lid van deze historische vereniging Raamsdonks Erfgoed. Deze stichting met veel kennis over de lokale geschiedenis draait geheel op vrijwilligers. Deze website is opgericht om die kennis beter te kunnen verspreiden en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen betrokken worden bij het waardevolle erfgoed in Raamsdonk.

Voor vrijwilligers is er een breed scala aan taken; bestuursfuncties, het organiseren van evenementen of tentoonstellingen, rondleidingen in het dorp en de omgeving, het beheren, registreren of digitaliseren van collecties of historisch onderzoek naar de eigen familie of de lokale geschiedenis.

De Zolder

Wat doen de vrijwilligers bij Raamsdonks Historie?

Wij zijn een historische stichting met de ambitie om de geschiedenis van Raamsdonk voor zoveel mogelijk inwoners en oud-inwoners toegankelijk te maken. Om dat goed te doen willen we meer onderzoek kunnen doen, onze website goed onderhouden, onze archieven verder digitaliseren, mooie tentoonstellingen organiseren en nog meer activiteiten waar we nu niet aan toekomen.

Dat is allemaal vrijwilligerswerk!

Foto’s, film en documenten

Denk bijvoorbeeld aan onze collectie van meer duizenden foto’s, tientallen films en verslagen van interviews met oude ‘Raamsdonkers’. Met uw hulp kunnen wij de foto’s en films beschrijven en rubriceren. Daarna kunnen we ze via de website of op De Zolder aanbieden aan al onze trouwe bezoekers. Onze archiefwerkgroep kan uw hulp daarbij goed gebruiken. Ordenen, opruimen en zorgvuldigheid zijn uw belangrijkste vaardigheid.

Je hoeft geen achtergrond te hebben in geschiedenis en digitalisering, zolang de interesse er maar is! De rest leert u zelf bij tijdens de gezellige bijeenkomsten op de zolder van het oude klooster.

Raamsdonk

Misschien wil je liever zelf onderzoek doen naar mensen, gebouwen, bedrijven of gebeurtenissen uit het Raamsdonk. Vindt je het leuk om met mensen te praten of in de boeken te duiken om een goed verhaal te maken. Dan bent jij geknipt om als auteur/vrijwilliger bij te dragen aan deze prachtige en informatieve website.

Kortom Help ons groeien!

  • Lever inhoudelijke bijdragen
  • Becommentarieer wat er nu al is opgenomen en vul het aan waar nodig
  • Of wordt vrijwilliger, vraag een account aan en doe mee...
raamsdonkshistorie.nl
raamsdonkshistorie.nl
Heeft u meer informatie, aanvullingen of vragen over Raamsdonk? Bent u in het bezit van kennis, documenten of beeldmateriaal? wiki.raamsdonk@gmail.com of info@raamsdonks-historie.nlBron: Terry van Erp

Belastingaftrek ANBI

Periodieke schenkingen aan onze Algemeen Nut Beogende Instelling zijn fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting (box1). Dit is geregeld in de "Geefwet" uit 2012. Onze culturele status maakt het mogelijk dat u de belastingaftrek nog extra mag verhogen. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. (bron: Belastingdienst, januari 2019)

  1. Terry van Erp circa 150 per dag in 2024
  2. Terry van Erp circa 400 per dag in 2024
  3. Terry van Erp deze website trekt meer dan 1000 bezoekers per dag sinds 1996