Rinus Ligtvoet & Annie Olislagers

Uit Wiki Raamsdonks Erfgoed
Marinus Gerardus "Rinus" Ligtvoet (Alias:Rooie Fik) geboren: 17 februari 1941 te Raamsdonk, overleden: 25 juli 2021 te Waalwijk
Marinus Gerardus "Rinus" Ligtvoet (Alias:Rooie Fik) geboren: 17 februari 1941 te Raamsdonk, overleden: 25 juli 2021 te Waalwijk
Adres en datum
Naam Marinus Gerardus "Rinus" Ligtvoet
Geboortedatum 17 februari 1941 te Raamsdonk
Overlijdensdatum 25 juli 2021 te Waalwijk
Beroep kraanmachinist / grondwerker / winkelier
Naam vrouw Johanna Maria "Annie" Olislagers
Geboortedatum 2 mei 1934 te Biest-Houtakker (Hilvarenbeek)
Overlijdensdatum † 29 oktober 2022 te Hilvarenbeek
Huwelijksdatum 21 februari 1966 te Biest-Houtakker

Rinus was de zoon van Cees Ligtvoet & Griet de Wit

Kinderen Gezin op deze Wiki
Cornelis "Kees" Ligtvoet
Vincent "Justus" Ligtvoet

Na zijn schooltijd werkte Rinus lange tijd in de wegenbouw bij Wegenbouwbedrijf Van de Ven in Raamsdonk. Hij werkte er aanvankelijk als grondwerker en later als kraanmachinist.
Hij huwde met Johanna Olislagers, geboren 2 mei 1934 uit Biest-Houtakker. Annie was werkzaam als coupeuse. Ze maakte thuis, in Biest-Houtakker, voor veel aanstaande bruidjes een trouwjurk. Toen ze met Rinus in het huwelijk trad heeft ze ook voor haarzelf een eigen trouwjurk gemaakt. Het huwelijk vond plaats op 21 februari 1966. Het echtpaar ging wonen in de Wouwerstraat te Hilvarenbeek. Annie (Johanna) had in de Wouwerstraat een kruidenierswinkel, een nering die de familie Olislagers ook in Biest-Houtakker runde en die meegenomen werd naar Hilvarenbeek. Rinus is op latere leeftijd ook nog werkzaam geweest in de kruidenierswinkel van zijn vrouw. Naast de dagelijkse werkzaamheden als wegenbouwer en als inkoper en bezorger van kruidenierswaren is Rinus Ligtvoet lid van de torenstichting en dus was hij torengids In die hoedanigheid gaf en geeft hij rondleidingen aan toeristen en andere belangstellenden in de Beekse toren. Ook is hij actief als medewerker bij de Beekse Winkeliersvereniging als medeorganisator van de Hilvermert en de Zomeravondfeesten. Maar bovenal is hij betrokken bij de Museumbrouwerij De Roos te Hilvarenbeek. Naast een keur van functies bij deze museumbrouwerij, treed hij daar, maar ook bij tal van andere gelegenheden op als "Rooie Fik". Willem Smulders alias Rooie Fik was een in Hilvarenbeek en omgeving destijds bekende zwerver, die allerlei baantjes uitoefende. Hij verkocht busboekjes, maar ook bracht hij met zijn kruiwagen pakketjes rond.

Op 5 juli 2006 is Rinus Ligtvoet, mede voor zijn vele vrijwillerswerk, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Annie was ruim vijftig jaar lang vrijwilliger bij de Winkeliersvereniging De Heerlyckheit in Hilvarenbeek. Naast de behartiging van de belangen van de Hilvarenbeekse winkeliers was zij bijvoorbeeld ook nauw betrokken bij de jaarlijkse Sinterklaasintocht in Esbeek en Hilvarenbeek.

Daarnaast maakt zij sinds 1990 deel uit van het pastorale team van de H. Norbertusparochie (voorheen St. Petrus) en is zij sinds 2004 vrijwilliger bij woonzorgcentrum De Clossenborch, waar zij onder meer een bidgroep organiseert en ondersteuning biedt bij het eten.

Annie Ligtvoet-Olislagers (82) uit Hilvarenbeek is in 2017 onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Annie was na de sluiting van haar kruidenierswinkel, rond het jaar 2000 nog actief bij het bejaardenhuis 'De Clossenborgh'.

Wiki Raamsdonk
Heeft u meer informatie, aanvullingen of vragen over de getoonde info en/of personen op deze pagina? wiki.raamsdonk@gmail.com of info@raamsdonks-historie.nl