Nieuws over Kiel Haole 2022

Uit Wiki Raamsdonks Historie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zoals al eerder bekendgemaakt zijn we voor editie 2022 te gast bij de Zeven Zusters oep Den Haaykaant! Nadat er in de afgelopen periode diverse scenario’s de revue zijn gepasseerd, is het op basis van de actuele coronamaatregelen alleen nog maar rooskleuriger geworden. Duidelijk is geworden dat we Kiel Haole kunnen organiseren met meer mensen en allemaal zonder coronatoegangsbewijs.

Hoe gaan we het dit jaar doen?

De mensen die vorig jaar, tijdens of na de tv-editie, een ‘kieltje’ hebben aangeschaft zijn verzekerd van hun entree op carnavalsmaandagmiddag 28 februari. Het goede nieuws is dat er ruimte is voor meer mensen. Maar de mensen die het ‘kieltje’ uit 2021 hebben, geven we een beetje voorrang.

Vanaf 13:30 uur is de zaal van de Zeven Zusters al voor ze open. Deze ‘vips’ krijgen dan een speciaal en exclusief welkom. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om aan te sluiten in de rij voor de overige toegangsplaatsen. Om 14:00 uur gaan de deuren van de Zeven Zusters ook voor hen open en starten we Kiel Haole 2022. Kinderen tot 18 jaar mogen alleen binnen met begeleiding van hun ouders (en zonder ‘kieltje’).

Wat staat je te wachten?

Dit jaar verspreiden de bekende ouderwetse carnavalskrakers zich voor twee uur lang door de Zeven Zusters aan het Kerkplein. Onder het genot van een lekker pilske is het lekker meedijnen, meelallen en vooral weer even onbekende en bekende personen spreken. Af en toe is er wat flauwekul tussendoor. Ook worden deze middag de ‘kieltjes 2022’ onthuld en in verkoop gebracht. Dus de kans om weer een collectors-item te verkrijgen en aan de verzameling van ‘kieltjes’ toe te voegen (3 op een rij).

Zelf nie haandig meej naold en draod? Geen probleem; ook dit jaar is de naaidoos aanwezig om weer hardcore het ‘kieltje’ op de kiel te naaien. Want naar het Kiel Haole draag je natuurlijk een echte kiel. Mocht je in de komende dagen ergens nog een oude kiel tegenkomen, leg hem apart en trek deze 28 februari aan.

Om 16:00 uur zit Kiel Haole 2022 er weer op en kan het feest nog voortgezet worden in de Zeven Zusters of in aandere kroegen oep Den Haaykaant en in Potteschijters- en Faantelaand. Want Kiel Haole brengt durgewinterde carnavalsvierders uit Den Haaykaant, Potteschijterslaand en het Faantelaand bij mekaore. Samen carnaval vieren en verbroederen (of in dit geval verzusteren). Hopelijk kijken we dan weer terug op een geslaagde editie en kunnen we volgend jaar meej z’n allen naor Potteschijterslaand!