Muziekvereniging St. Bavo viert haar 95e verjaardag met een nostalgisch concert

Uit Wiki Raamsdonks Historie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Raamsdonk, 19 oktober 2022Muziekvereniging St. Bavo bestond op 1 oktober jl. precies 95 jaar. Al zoveel jaar is er de mogelijkheid om in ons eigen dorp muzikaal je hobby uit te oefenen. We zijn een vereniging die het mogelijk maakt om muziekliefhebbers in Raamsdonk en omgeving te verbinden.

Graag brengen we gevarieerde muziek ten gehore, toegankelijk voor iedereen. Dit tonen we door het organiseren van diverse concerten. Hierbij kun je denken aan themaconcerten en uitwisselingsconcerten met andere verenigingen. Plezier hebben in muziek staat bij ons hoog in het vaandel.

Harmonie St. Bavo bij hun 90-jarig bestaan in de Koloszaal
Harmonie St. Bavo bij hun 90-jarig bestaan in de Koloszaal

Het samen muziek maken verhoogt de saamhorigheid en dit is van grote waarde voor een dorp als Raamsdonk. We zijn onderdeel van de gemeenschap en leveren ook regelmatig een muzikale bijdrage aan verschillende activiteiten die plaatsvinden. Mede hierdoor ervaren we veel steun van de gemeenschap. We nemen onder andere deel aan activiteiten als Carnaval, Koningsdag, Bevrijdingsdag, dauwtrappen, kermis, Sinterklaas, Kerst en actuele gebeurtenissen.

Onze 95e verjaardag vieren we op 29 oktober met een prachtig concert in sociaal cultureel centrum Den Bolder in Waspik, Aanvang 20.00 uur: Hollandse meesters in concert. Een concert in samenwerking met Martijn van Vuuren. Martijn zingt onder begeleiding van harmonie St. Bavo de mooiste en bekendste nostalgische liedjes van overleden Nederlandstalige artiesten. Bij Hollandse Meesters denken veel mensen aan Rembrand van Rijn of Vincent van Gogh. Maar niet alleen in de schilderkunst kent Nederland grootse artiesten maar ook in de recente muziekgeschiedenis kent Nederland grote namen. Van Toon Hermans tot Wim Sonneveld, en van Frans Halsema tot Annie M.G. Schmidt. Allemaal komen ze voorbij. Denk daarbij aan liedjes als ’Het Dorp’, ’Op een mooie pinksterdag’ of ’kleine kokette Katinka’ en nog veel meer. Tussendoor praat Martijn het interactieve programma op zijn eigen komische wijze aan elkaar en natuurlijk mag er meegezongen worden.

Wilt u dit concert bijwonen, dan zijn tickets à €10,-- te bestellen via www.denbolder.nl of indien u dit te ingewikkeld vindt via e-mail clemensnelly@casema.nl.

St. Bavo streeft er naar om steeds een vernieuwend concert te verzorgen. Dit zorgt ervoor dat we nog steeds een mooie, waardevolle vereniging zijn. Ondanks roerige tijden blijven we werken aan ons voortbestaan en zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet. Op naar het 100-jarig bestaan.