Leutvorsten Den Haaykaant 2022 bekend

Uit Wiki Raamsdonks Historie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

17 november 2021  

Na wederom enkele last-minute aanpassingen zijn tijdens een verrassend en geslaagd prinsenbal de leutvorsten van Den Haaykaant voor carnaval 2022 bekend geworden. Dit alles in de tuin van de Schipper.

Al enige tijd was duidelijk dat het prinsenbal een wat aangepaste programmering moest krijgen, met name qua tijden. Om eerder te kunnen stoppen na een volledig programma was het plan om dan maar gewoon eerder te beginnen. Toen op vrijdag voorafgaand bleek dat het einde zelfs nog eerder zou moeten zijn is de gehele planning maar eens omgegooid. En niet alleen de planning.

Samen met café de Schipper, de Taptrappers en met behulp van andere carnavalsliefhebbers werd besloten en uitgevoerd om er een openlucht prinsenbal van te maken. Het terras en de tuin van de Schipper werden the place to be. Uiteindelijk bleek dat geen slechte keuze want na enig contact met het heelal bleek dat vanaf de feestplaneet de nieuwe prins naar beneden werd gestuurd.

Prins Barth van Floore (Barry van Strien) zal de komende carnaval als heerser van Den Haaykaant en heelal de aanvoerder zijn. Hierbij geholpen door The Galaxy Troopers in de vorm van maar liefst twee vrouwelijke adjudantes, Marsmannetje als nar (Narsmannetje) en natuurlijk de gehele raad van Apollo 11.

Voordat de nieuwe prins bekend werd nam Prins Odert oit de Schaans definitief afscheid van zijn rol bij carnaval 2021. Ondanks het vreemde jaar gaf hij aan een erg bijzondere carnaval en een, in meerdere opzichte, bijzonder jaar te hebben meegemaakt.

Deze middag werd ook prinses Sanne (Sanne Bakker) den irste bekendgemaakt als jeugdleutvorst, samen met haar adjudant Julie.

Optredens waren er verder nog van Huub Hangop en de presentatie was van Dingeman Knaap.

Op SLOG tv waren naast enkele terugblikbeelden van Haaykaant TV 2021 deze bekendmakingen ook te zien.

Ondanks de beperkingen en aanpassingen kijkt de SRK samen met de Taptrappers en café de (Ruimte)schipper terug op een geslaagde lancering van carnaval 2022.