Landbouwbedrijf Oomen

Uit Wiki Raamsdonks Historie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kerklaan 15 omstreeks 1960
Kerklaan 15 omstreeks 1960

Rond 1930 is de familie Oomen in Raamsdonksveer gestart met een gemengd bedrijf: akkerbouw en melkvee. In 1953 is de familie Oomen verhuisd naar Kerklaan 15 in Raamsdonk.

In 1966 is het bedrijf overgenomen en voortgezet door de broers Jan, Gerrit en André. In 1967 is Jan op een nieuwe locatie aan de overkant van de weg gaan wonen en is het bedrijf daarnaartoe verhuisd. André bleef wonen in het ouderlijk huis op Kerklaan 15.

In 1990 is Gerrit in Reusel een champignonbedrijf gestart en zijn Jan en André (beter bekend als "Dré ") samen verder gegaan, onder de naam Landbouw- en Loonbedrijf Oomen VOF.

Voor de renovatie
Voor de renovatie

Ard-Jan (zoon van Jan en Ria) is in 1997 tot de VOF toegetreden. In 2000 is er een nieuwe aardappel- en uienbewaarplaats gebouwd, naast het huis waar toen Dré nog woonde. In 2005 is Diny Oomen-Punt, de vrouw van Ard-Jan, tot de VOF toegetreden.
In 2006 hebben Ard-Jan en Diny het bedrijf overgenomen van (schoon)vader Jan en Oom André. De nieuwe naam van het bedrijf werd Landbouwbedrijf Oomen CV. Diny was in de jaren daarvoor eerst met haar vader en later met haar broer op het ouderlijk akkerbouwbedrijf met vleeskuikens in Klundert werkzaam.
Toen Diny samen met Ard-Jan het bedrijf in Raamsdonk heeft overgenomen is ze daarmee gestopt. Het bedrijf in Klundert wordt nu gerund door haar broer.

In 2007 deed de mogelijkheid zich voor om het woonhuis met schuur van Oom André te kopen. Ard-Jan en Diny hebben deze kans benut, omdat er op deze locatie ook uitbreidingsmogelijkheden waren.

Het woonhuis is zoveel mogelijk in oude stijl gerenoveerd.

Daarna is de schuur die aan het huis vastzat op de voorgevel na gesloopt en vervolgens is er een moderne werkplaats teruggebouwd.
Deze schuur heeft wel aan de buitenkant dezelfde afmetingen en uitstraling als vroeger. In deze schuur zijn ook het kantoor en de bedrijfskantine gemaakt, want door de groei die het bedrijf de laatste jaren heeft doorgemaakt is er steeds meer "aanloop". Niet alleen van personeel, maar ook van toeleverende bedrijven.Veebeoordeling met Fam. Hermus

In 2008 is er voor het groeiende machinepark een nieuwe werktuigenberging gebouwd. In 2009 is het erf volledig geasfalteerd.Bron: https://www.oomenlandbouw.nl