Lance corporal

Uit Wiki Raamsdonks Erfgoed
(Doorverwezen vanaf Lance-Corporal)

Lance corporal is een militaire rang, gebruikt door veel Engelssprekende strijdkrachten over de hele wereld, en ook door sommige politiekorpsen en andere geüniformeerde organisaties. Het is lager dan de rang van korporaal.

Etymologie

De veronderstelde oorsprong van de rang van lanskorporaal komt voort uit een samensmelting van ‘korporaal’ van de Italiaanse uitdrukking ‘capo corporale’ (‘hoofd van het lichaam’) met het nu archaïsche ‘[[wikt:lancepesade|lancepesade] ], wat op zijn beurt is afgeleid van het Italiaanse lancia spezzata, wat letterlijk "gebroken lans" of "gebroken speer" betekent, voorheen een onderofficier van de laagste rang. Het kan worden vertaald als "iemand die een lans heeft gebroken in een gevecht", en daarom een ​​leider is.[1] "Lance" of "lances fournies" was ook een term die in het middeleeuwse Europa werd gebruikt om een ​​eenheid soldaten aan te duiden (meestal 5 tot 10 man sterk ).

Brazilië

Na de onafhankelijkheid van Brazilië in 1822 volgde het nieuwe Braziliaanse leger het Portugese rangensysteem, met ook de rang van anspeçada. De rang bestond ook bij de Militaire politie van de Braziliaanse staten en bij het Militaire brandweerkorps. De rang van anspeçada werd in Brazilië in de eerste helft van de 20e eeuw stopgezet.

Gemenebest van Naties

Bij de strijdkrachten van het Gemenebest is een lanskorporaal gewoonlijk de tweede bevelhebber van een sectie. Lanskorporaals worden gewoonlijk aangesproken als "korporaal", waarbij "lanshefboom" of "halve schroef" (waarbij korporaals "volledige schroeven" zijn) gebruikelijke spreektaal zijn voor de rang. Net als het gebruik van bombardier in plaats van korporaal in artillerie-eenheden, staan ​​lanskorporaals bekend als lance bombardiers in het VK, Australië en Nieuw-Zeeland.[2] Het rangteken is een enkele chevron die op beide mouwen of op een epaulet wordt gedragen.

Australië en Nieuw-Zeeland

Lance-korporaal is de laagste van de onderofficieren in het Australische leger en Nieuw-Zeelandse leger en valt tussen privé en korporaal. Het is de enige benoemde rang, en dus is degradatie gemakkelijker dan bij andere rangen. Een bevelvoerend officier kan een lanskorporaal degraderen, terwijl voor andere rangen een krijgsraad nodig is. Een lanskorporaal is gewoonlijk de tweede die het bevel voert over een sectie en heeft de controle over de kanongroep in een infanteriesectie. Er is geen gelijkwaardige rang binnen de Australische of Nieuw-Zeelandse luchtmacht of marine.

Tweede korporaal werd vroeger ook in Australië gebruikt op dezelfde manier als in het Britse leger.

Bangladesh

In het Bangladesh leger ligt de rang van lanskorporaal boven de rang van sainik (সৈনিক) en onder de rang van korporaal.[3]

Canada

De Canadese strijdkrachten schaften de rang van lanskorporaal van het Canadese leger af bij hun creatie als een verenigde strijdmacht in 1968.

Verenigd Koninkrijk

Britse leger en Royal Marines

Lance Corporal (LCpl of voorheen L/Cpl) is de laagste onderofficier in het British Army en Royal Marines, tussen soldaat en korporaal (hoewel ze officieel een NAVO-graad OR3 hebben, vanwege omdat ze dezelfde rol op het slagveld hebben als commandant van het vuurteam als sergeant in het Amerikaanse leger, worden ze vaak behandeld als OR5's wanneer ze met Amerikaanse troepen werken). Het rangteken is een enkele chevron die op beide mouwen wordt gedragen, of op een epaulet aan de voorkant van de Combat Soldier 95-kledingstandaard (hoewel lanskorporaals in de Foot Guards, Honourable Artillery Company, 1st The Queen's Dragoon Guards, en The Queen's Royal Hussars dragen twee punthaken en in de Household Cavalry worden twee punthaken gedragen met daarboven een vergulde kroon). De Royal Artillery gebruikt in plaats daarvan de term lansbombardier.

Bestand:Korporaal, East Surrey Regiment 1940.jpg
Een lanskorporaal van het East Surrey Regiment uitgerust met een Thompson M1928 machinepistool (drummagazijn), 25 november 1940

De datum van introductie van lanskorporaals in het Britse leger is onduidelijk, maar de rang wordt vermeld in militaire essays uit de late 18e eeuw, zoals Major William Young's "An essay on the Command of Small Detachments" (1766) en John Williamson's "The Elements van militaire regeling" (1781):

"Wanneer er door ziekte of andere oorzaken in een compagnie niet voldoende onderofficieren zijn om de taak te vervullen, kan de kapitein korporaals benoemen om de taken van serjeanten, die lansserjeants worden genoemd, en privémannen te vervullen om de plicht van korporaals te vervullen, die lanskorporaals worden genoemd."[4]

De aanduiding "uitverkoren man", gebruikt tijdens de Napoleontische Oorlogen, was mogelijk een voorloper van de rang.[5][6] De eerste vermelding van een lanskorporaal in The Times is in 1819,[7] hoewel de eerste vermelding in de London Gazette pas in 1831 dateert.[8] De eerste vermelding in de London Gazette van een lanskorporaal bij de Royal Marines is in 1838.[9]

Tot 1 september 1961 waren lanskorporaal en lansbommenrichter slechts benoemingen in plaats van inhoudelijke rangen, toegekend aan soldaten die onderofficieren waren, en konden ze worden weggenomen door de commandant van de soldaat (terwijl een volledige korporaal of bommenrichter alleen kon worden gedegradeerd door krijgsraad).[10] De Royal Engineers en Army Ordnance Corps gebruikte tot 1920 ook de vergelijkbare rang van tweede korporaal, wat een inhoudelijke rang was (ook met één chevron). Tot 1920 was bombardiers in de Royal Artillerie was gelijkwaardig aan tweede korporaals en tot 1918 (toen de rang van lansbombardier deze verving), waren waarnemende bommenwerpers gelijkwaardig aan lanskorporaals (beiden droegen één chevron).

Bij de infanterie fungeert een lanskorporaal gewoonlijk als onderbevelhebber van een sectie en commandant van zijn delta fire team. Het is ook een rang die gewoonlijk wordt bekleed door specialisten zoals griffiers, chauffeurs, seingevers, machinegeweren en mortiermannen. Bij het Intelligence Corps en Koninklijke Marechaussee worden alle andere rangen na voltooiing van hun opleiding gepromoveerd tot lanskorporaal.

Koninklijke Luchtmacht

Op 1 april 2010 werd de rang van lanskorporaal geïntroduceerd in het RAF Regiment, hoewel deze niet wordt gebruikt door andere takken van de Royal Air Force.[11][12] De lanskorporaals van het RAF-regiment hebben de leiding over vliegtuigmannen, leidende vliegtuigmannen en senior vliegtuigmannen, maar niet over junior technicuss of senior Aircraftman Technician, die, ondanks dat ze OR2's zijn, een korporaal of hoger nodig hebben om indien nodig kosten in rekening te brengen.[13]

Kadettenkrachten

Zie Rangen van de cadettenstrijdkrachten van het Verenigd Koninkrijk voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De Britse cadettenstrijdkrachten weerspiegelen de rangen van hun moederdiensten, dus de Army Cadet Force, de legersectie van de Combined Cadet Force (CCF) en de verschillende marine cadet-organisaties gebruiken cadet-lanskorporaal als hun laagste onderofficierrang. In de CCF (RAF) wordt deze rang ook gebruikt als de laagste NCO-rang (voorheen bekend als junior korporaal voordat deze werd geïntroduceerd in het RAF-regiment). Het Air Training Corps en de marinekadetten maken geen gebruik van de rang.

Portugal

In het Portugese leger was het equivalent van de rang van lanskorporaal die van anspeçada. Deze rang werd aan het eind van de 19e eeuw vervangen door de huidige rang van segundo-cabo (tweede korporaal), waarbij de vroegere rang van cabo (korporaal) werd omgedoopt tot primeiro-cabo ( eerste korporaal).

Singapore

Rangen van de strijdkrachten van Singapore

Strijdkrachten van Singapore

De rang van Lance Corporal (LCP) in de Singapore Armed Forces (SAF) ligt tussen de rang van Private (PTE) en Corporal (CPL).[14]

Lance-korporaals die tot onderbevelhebber/derde bevelhebber van een sectie zijn benoemd, kunnen bevelen geven aan de rest van de sectie. Nationale militairen worden gewoonlijk tot deze rang gepromoveerd na het voltooien van hun respectievelijke beroepsopleidingen en binnen het eerste dienstjaar. Voor militairen die tijdens hun actieve dienst niet slagen voor hun Individuele fysieke vaardigheidstest (IPPT), wordt hun rang beperkt tot LCP, ongeacht hun roeping.

Een lanskorporaal draagt ​​de rang onderscheidingstekens van een enkele, puntige chevron met een boog erboven (vergelijkbaar met een omgekeerde PFC-rang onderscheidingstekens van het Amerikaanse leger).

Geüniformeerde jongerenorganisaties

In het National Cadet Corps (NCC), het National Police Cadet Corps (NPCC) en het National Civil Defense Cadet Corps (NCDCC), is de rang van lanskorporaal is lager dan de rang van korporaal.[15][16][17] Over het algemeen wordt de rang toegekend aan cadetten in het tweede middelbaar. NCC-, NPCC- en NCDCC-lanskorporaals krijgen zelden, zo niet nooit, de kans om het bevel te voeren over een squadron.

NCC-lanskorporaals dragen dezelfde rang onderscheidingstekens als die van de SAF, behalve dat de letters 'NCC' onder de insignes staan ​​om NCC cadet's te onderscheiden van SAF-personeel. NPCC- en NCDCC-lanskorporaals dragen dezelfde rang onderscheidingstekens als die van een SCDF-lanskorporaal, behalve dat de letters 'NPCC' en 'NCDCC' onder de insignes staan ​​om NPCC- en NCDCC-cadetten te onderscheiden van Singapore Police Force en respectievelijk Singapore Civil Defense Force-personeel.

Verenigde Staten

Lance corporal's rank insignia of the South Carolina Highway Patrol (SCHP)

Artillerie der Wehrmacht im Zweiten Weltkrieg 5.000 / 5.000

Leger

Korporaal was een titel die in het Amerikaanse leger werd gebruikt om soldaten aan te duiden die als tijdelijke onderofficieren dienden. De titel van lanskorporaal bestond in het Amerikaanse leger minstens sinds 1802, aangezien het US Army Institute of Heraldry zijn eerste optreden documenteert in een ‘onofficieel tijdschrift’ uit dat jaar. Het eerste officiële gebruik van de titel van lanskorporaal is gedocumenteerd in het Algemene Reglement voor het leger of de militaire instituten (artikelen 18 en 20), goedgekeurd door een wet van het Congres van 2 maart 1821 en gepubliceerd door de oorlog. Afdeling in juli 1821 en opnieuw op 1 maart 1825.

In het Algemene Reglement voor het Leger van de Verenigde Staten (Artikel XVI, Paragraaf 64), gepubliceerd op 25 januari 1841, en opnieuw in de uitgave van 1847 (Artikel XIII, Paragraaf 121; Artikel XIV, Paragraaf 134; en Artikel XLIX Paragraaf 818), is de titel van lanskorporaal toegestaan. Nogmaals, in de ‘Herziene Legerreglementen van 1861’, gepubliceerd op 10 augustus 1861 en in de uitgave van 1863 ‘’Met een bijlage met de wijzigingen en wetten die van invloed zijn op legerreglementen en oorlogsartikelen tot 25 juni 1863’’ ( Artikel 40, Paragraaf 971), lanskorporaal is bevoegd. Lance-korporaal wordt opnieuw gemachtigd in Regulations of the Army of the United States and General Orders In Force on the 17th of February 1881 (Artikel LV, Paragraaf 812) en in Regulations of the Army of the United States 1895 ' (Artikel XXXII, paragraaf 257).

In de editie van 1901 "Met bijlage afzonderlijk geïndexeerd en met wijzigingen tot 1 januari 1901", in de bijlage, pagina 331, in Hoofdkwartier van het leger, algemene bevelen, nr. 42, 30 juni 1897 , Deel II, is de lanskorporaal bevoegd om '...een chevron met één staaf...' te dragen. In Regulations for the Army of the United States 1904 (Artikel XXX, Paragraaf 263), ". ...geen enkele compagnie mag meer dan één lanskorporaal tegelijk hebben, tenzij er onderofficieren zijn die op gezaghebbende wijze afwezig zijn, tijdens welke afwezigheid er voor elke afwezige één kan zijn.' Dit verbod komt opnieuw voor in artikel XXX, paragraaf 272 van Regulations for the Army of the United States 1910, en de edities van 1913 en 1917 , gecorrigeerd tot 15 april 1917 (wijzigingen, nrs. 1 tot en met 55). )".

In 1920 werd het voormalige lanskorporale insigne van rang toegewezen aan de rang van privé eerste klasse in War Department Circular No. 303, gedateerd 3 augustus 1920. Het Institute of Heraldry stelt echter dat sommige oudere Amerikaanse legertabellen van Organisatie en uitrusting die in 1940 nog steeds in gebruik waren, bleven lanskorporaals autoriseren.

In februari 1965 kondigde het Amerikaanse leger aan dat met ingang van 1 september 1965 de salarisschaal E-3 opnieuw zou worden aangewezen als lanskorporaal.[18] zou het specialistische insigne van klasse 6 van vóór de Tweede Wereldoorlog worden, van één chevron boven één boog, of "rocker". In september 1965 werd het plan echter geannuleerd.[19] Het insigne werd echter aangenomen voor loonschaal E-3, dat nog steeds de naam [ [privé eerste klas]].

Korps Mariniers

Lance corporal (LCpl) is de derde aangeworven rang in volgorde van anciënniteit in het United States Marine Corps, net boven private first class en onder korporaal. Het is de rang die het meest wordt bekleed in de USMC, en de hoogste die een marinier kan bekleden zonder een onderofficier te zijn.

Het USMC is het enige onderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten dat momenteel lanskorporaals heeft. Promotie tot lanskorporaal is gebaseerd op de tijd in rang, de tijd in dienst en het gedrag van de marinier. Verdere promotie naar de rangen van de onderofficieren (korporaal en hoger) is competitief en houdt rekening met de individuele staat van dienst van de marinier. Er kan slechts een bepaald aantal korporaals en sergeanten in elke MOS zitten, dus zelfs met een kwalificatiescore kunnen promoties worden uitgesteld vanwege een buitensporig aantal korporaals die in een bepaald gebied knuppels bezetten. MOS.

Vanaf de vroegste jaren van het korps werden de rangen van lanskorporaal en lanssergeant algemeen gebruikt. De rang van lanskorporaal bekleedt het Korps Mariniers sinds de jaren 1830. Mariniers werden tijdelijk benoemd vanaf de eerstvolgende lagere rang tot de hogere rang, maar werden nog steeds betaald in de lagere rang. Naarmate de rangstructuur steviger werd gedefinieerd, raakte de rang van lanssergeant buiten gebruik, waarbij de rang van lanskorporaal tot in de jaren dertig in het korps bleef, maar deze onofficiële rang werd overbodig toen de rang van privé eerste klasse in 1917 werd ingesteld. . De rang van lanskorporaal raakte vóór de Tweede Wereldoorlog buiten gebruik, voordat deze definitief werd gevestigd tijdens de ingrijpende rangschikking van 1958.[20]

Gallery

Artillerie der Wehrmacht im Zweiten Weltkrieg 277 / 5.000

Varianten

Zweden

Zweden gebruikt de rang van vicekorpral (voorheen vicekonstapel, of "vice-constable", in de artillerie en luchtafweerartillerie) tussen particulier en korpral. Het was in de eerste plaats een opleidingsgraad die in 1972 werd stopgezet, maar in 2009 werd hersteld. Feedback sturen Tekenlimiet van 5.000. Gebruik de pijlen om meer te vertalen. Vertaalresultaten beschikbaar

Zie ook

References

  1. .com/observation_post/news/article_8fe8dea2-f62b-11e2-9f11-001a4bcf887a.html - [1] - [2] november 2014 - Lance Corporal: wat het betekent om een ​​E3 te zijn in het korps - Hi-Desert Star- 26 februari 2015
  2. NZ Army "[http //www.army.mil.nz/our-army/structure/ranks/default.htm Rangen in het Nieuw-Zeelandse leger]". Teruggevonden op 11 december 2009.
  3. Rank Categorieën. Bangladesh leger. Geraadpleegd op 24 september 2019.
  4. Williamson, John (1981). De elementen van militaire arrangementen; De tactiek, oefening, manoeuvres en discipline van de Britse infanterie begrijpen, Londen, pp. 14.
  5. Michael Glover, "Wellington's Army in the Peninsula, 1808-1814", p. 69, Hippocrene Books, 1977 OCLC 3263356.
  6. Nicholas Payan Dawnay, "The Badges of Warrant and Non-commissioned Rank in the British Army", p. 18, Gale & Polden for the Society for Army Historical Research, 1949 OCLC 459091948.
  7. "Ceylon Government Gazette", The Times, 4 januari 1819
  8. { {London Gazette|issue=18858|page=2068|date=9 oktober 1831}}
  9. { {London Gazette|issue=19689|page=2975|date=25 december 1838}}
  10. "Lance Corporal wordt legerrang", The Times, 26 augustus 1961
  11. Federation, RAF Families. [3] "RAF Families Federation, Royal Air Force, RAF – RAF Families Federation". Raf-families-federation.org.uk. Archived from the original on 25 January 2009. Retrieved 3 October 2017.
  12. .mod.uk/news/archive.cfm?storyid=F2704E04-5056-A318-A8A32544D3DCB41E&rss=true Nieuwe rang voor het RAF-regiment. Raf.mod.uk. Geraadpleegd op 26 februari 2015.
  13. rdonlyres/0CFB5106-08D1-43EF-8EFF-D4A6F3221379/0/jsp833.pdf Gearchiveerde kopie. .org/web/20120904005518/http://www.mod.uk/NR/rdonlyres/0CFB5106-08D1-43EF-8EFF-D4A6F3221379/0/jsp833.pdf Gearchiveerd op 4 september 2012. Geraadpleegd op 27 juni 2011.
  14. SAF militaire rangen – Enlistees. Mindef.gov.sg. Geraadpleegd op 26 februari 2015.
  15. NCC Ranks and Badges. Anglo Chinese School (onafhankelijk). Geraadpleegd op 20 november 2018.
  16. /roa.html Nationaal Politie Kadettenkorps. www.npcc.org.sg. [https: //web.archive.org/web/20181120221035/https://www.npcc.org.sg/roa.html Gearchiveerd] op 20 november 2018. Geraadpleegd op 20 november 2018.
  17. [http ://www.uniforminsignia.org/?option=com_insigniasearch&Itemid=53&result=3489 National Civil Defense Cadet Corps (NCDCC) / National Civil Defense Cadet Corps (NCDCC)]. www.uniforminsignia.org. Geraadpleegd op 20 november 2018.
  18. Army Information Digest, april 1965, pagina 39
  19. Army Information Digest, september 1965, pagina 2
  20. {{cite web|url=http://www.ww2gyrene.org/rank_structure. .htm|title=Tweede Wereldoorlog Marine Corps aangeworven gelederen|website=2gyrene.org|access-date=26 februari 2015|archive-url=https://web.archive.org/web/20161013125833/http:// www.ww2gyrene.org/rank_structure.htm|archive-date=13 oktober
  21. Paratus 12–13. Regional Publications Ltd.. Gearchiveerd op 7 June 2022. Geraadpleegd op 2 March 2020.
  22. Badges of rank. defence.gov.au. Department of Defence (Australia). Geraadpleegd op 31 May 2021.
  23. Ranks & insignia. joinbangladesharmy.army.mil.bd. Geraadpleegd op 11 October 2020.
  24. Barbados Defence Force Medal Ceremony. YouTube. Barbados Defence Force (18 juli 2019). Geraadpleegd op 29 October 2022.
  25. Ranks. Government of Botswana. Gearchiveerd op 26 August 2016. Geraadpleegd op 22 september 2016.
  26. Army ranks. rba.bt. Royal Bhutan Army. Gearchiveerd op 5 January 2015. Geraadpleegd op 14 July 2021.
  27. Akta angkatan bersenjata diraja Brunei (Penggal 149). agc.gov.bn 1999–2000 (16 december 2013). Geraadpleegd op 14 July 2021.
  28. Merrill, Tim (1993). Guyana and Belize: country studies. Library of Congress, p. 138. Geraadpleegd op 3 June 2021.
  29. BADGES OF RANK. Official Jamaica Defence Force Website (2019). Gearchiveerd op 20 August 2020. Geraadpleegd op 16 november 2019.
  30. Ranks in the Army. Lesotho Defence Force. Geraadpleegd op 5 May 2021.
  31. ރޭންކް ސްޓްރަކްޗަރ. mndf.gov.mv. Maldives National Defence Force. Gearchiveerd op 29 February 2020. Geraadpleegd op 2 June 2021.
  32. Kategori Pangkat. army.mod.gov.my/. Malaysian Army. Gearchiveerd op 28 september 2021. Geraadpleegd op 10 July 2021.
  33. (20 August 2010). Government Notice. Government Gazette of the Republic of Namibia 4547: 99–102
  34. Badges of Rank. nzdf.mil.nz. New Zealand Defence Force. Geraadpleegd op 28 July 2022.
  35. Smaldone, Joseph P. (1992). Nigeria: a country study, 5th. Library of Congress, Washington, D.C., "National Security", 296–297. Geraadpleegd op 21 October 2021.
  36. SAINT CHRISTOPHER AND NEVIS DEFENCE FORCE ACT. Government of Saint Kitts and Nevis (31 december 2009), 110–111.
  37. Rank structure. spdf.sc. Seychelles People's Defence Forces. Geraadpleegd op 4 June 2021.
  38. SAF Rank Insignias. mindef.gov.sg. Ministry of Defence (Singapore). Geraadpleegd op 7 June 2021.
  39. Other Ranks. army.lk. Sri Lanka Army. Geraadpleegd op 24 september 2021.
  40. Uniform: Rank insignia. army.mil.za. Department of Defence (South Africa). Gearchiveerd op 20 October 2020. Geraadpleegd op 29 May 2021.
  41. (10 May 2010). Tonga Defence Services (Amendment) Regulations 2009. Tonga Government Gazette Supplement Extraordinary 5: 151–153. Geraadpleegd op 26 september 2021.
  42. Rank Chart (Enlisted). 69.0.195.188. Trinidad and Tobago Defence Force. Geraadpleegd op 27 May 2021. [dode link]
  43. (18 september 2019). Uganda Peoples' Defence Forces Act. The Uganda Gazette CXII (46): 1851–1854 (Uganda Printing and Publishing Corporation). Gearchiveerd van origineel op 14 August 2021. Geraadpleegd op 29 May 2021.
  44. ARMY DRESS REGULATIONS (ALL RANKS). Ministry of Defence, Part 9 Sect 2 Annex D (February 2016), "Part 9 Badges, Headdress and Embellishments". Gearchiveerd op 20 May 2021. Geraadpleegd op 20 March 2022.