Huldiging jubilarissen en BBQ bij muziekvereniging St. Bavo

Uit Wiki Raamsdonks Historie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Raamsdonk, 29 september 2021  

Opening nieuw seizoen

Eindelijk, eindelijk kon het dan doorgaan: de huldiging van de jubilarissen van muziekvereniging St. Bavo uit Raamsdonk. Vorig jaar had de muziekvereniging drie jubilarissen, maar door de corona-perikelen was het toen niet mogelijk deze leden in het zonnetje te zetten. Dit jaar gelukkig wel en met de jubilarissen van dit jaar bracht dat het aantal jubilarissen op vijf.

Na de extra repetitie voor de sectie harmonie opende voorzitter Jos de Bont zo rond de klok van 14.00 uur de feestelijke bijeenkomst op het gezellige terras van de Zeven Zusters. Na de opening en de gebruikelijke mededelingen was het eerst tijd voor een overheerlijke BBQ. Toen de eerste honger bij de meeste leden gestild was, nam de voorzitter opnieuw het woord. Ditmaal om de jubilarissen te huldigen, te beginnen met de leden, die vorig jaar al 25 jaar lid waren. Als eerste noemde hij Dennis Kieboom. Dennis was echter afwezig en zal op een later moment gehuldigd worden.

De tweede uit de rij was Barry van Strien, die inmiddels al 26 jaar lid is van de slagwerkgroep van St. Bavo. De voorzitter vertelde dat Barry op 9-jarige leeftijd al lid werd van de slagwerkgroep. Ondanks het feit dat hij nu een eigen bedrijf en een jong gezin heeft, maakt Barry altijd weer tijd voor de broodnodige ontspanning in de vorm van muziek maken bij de slagwerkgroep. Naar voren kwam dat Barry 2 bijzondere talenten heeft: Barry krijgt het bij bijna elke repetitie voor elkaar om precies 11 minuten te laat te komen. Het andere talent ligt meer op slagwerkgebied. Barry kent namelijk heel snel de marsen snel uit zijn hoofd en dat heeft zeker zo zijn voordelen. Voorzitter Jos feliciteerde Barry met zijn jubileum en sprak de wens uit dat muziekvereniging St. Bavo nog lang van het slagwerktalent van Barry mag genieten.

Nummer drie in de rij was Pius van Oort. Ook hij werd gehuldigd wegens zijn 25-jarig lidmaatschap (inmiddels al 27 jaar). Voorzitter Jos vermoedde dat Pius door zijn kinderen bij de muziekvereniging was gekomen en Pius beaamde dat. Opgeleid door Piet Kuijsters repeteerde Pius fanatiek, met als gevolg dat hij redelijk snel in het orkest kon plaatsnemen. Vrijwel altijd is hij aanwezig op de repetitie. Voorheen moest hij soms afzeggen vanwege activiteiten op de school waar hij werkte, maar door zijn pensionering heeft hij daar sinds vorig jaar daar geen last meer van. De voorzitter stelde dat Pius dus nu in feite geen repetitie meer hoeft te missen, maar er volgde een “alhoewel”... want als pensionado of als kersverse opa komen er soms weer nieuwe gebeurtenissen bij.

Pius vervult nog een andere rol binnen de muziekvereniging, want hij is al sinds 2011 secretaris van de vereniging. Jos benoemde dat Pius achter de schermen veel werk verzet in de vorm van het maken van de notulen, het verzorgen van de correspondentie intern en extern en alles wat er verder bij een secretariaat komt kijken. Na nog wat leuke anekdotes verteld te hebben, feliciteerde de voorzitter Pius met zijn jubileum en betrok daarin ook zijn trouwste supporter, zijn vrouw Conny.

Hierna werd het tijd voor de twee jubilarissen van dit jaar: Jos Verhoeven en Nelly de Meijer. Jos Verhoeven werd als eerste van de twee in het zonnetje gezet. Jos is al 40 jaar klarinettist bij St. Bavo; eerst op een “gewone” en de laatste jaren op een basklarinet. De voorzitter gaf aan dat Jos op veel vlakken actief binnen de vereniging is. Zo is hij actief bij de rommelmarkt, de geraniumactie, de programmacommissie, als coördinator van de instrumenten en als “hoofd huishoudelijke dienst”. Het is altijd fijn om zulke actieve en betrokken leden binnen de vereniging te hebben. Jos de Bont bedankte Jos Verhoeven daar hartelijk voor, feliciteerde hem met zijn jubileum en besloot zijn toespraak met de woorden “en nu op naar de 50, Jos!”

Last but not least was er aandacht voor het jubileum van Nelly de Meijer. Al 25 jaar lid van St. Bavo, maar in feite al langer. Voor haar trouwen was Nelly namelijk ook al lid, maar toen er kinderen kwamen, lastte Nelly een pauze in. Ze bleef echter wel altijd nauw betrokken bij de vereniging, doordat haar man Clemens de Meijer deel uit maakte van het bestuur. 25 jaar geleden pakte Nelly de klarinet weer op, die ze een aantal jaren geleden verruilde voor de tenorsax. Nelly is zeker niet alleen muzikant. Ze was en is nog steeds erg actief binnen de vereniging. Een kleine opsomming: al jaren verantwoordelijk voor de kleding; eerst de uniformen en nu passende kleding bij concerten, zangeres bij diverse concerten, ladyspeaker bij verschillende optredens, heel veel kinderen uit Raamsdonk hebben blokfluitles van Nelly gekregen, lid van de programmacommissie, tijdens het moeilijke coronajaar zorgde Nelly voor een leuke kerstattentie voor de leden en organiseerde mede een leuke wandeltocht als alternatief voor het Dauwtrappen. Al vele jaren is Nelly dus al betrokken bij en begaan met de vereniging en voorzitter Jos de Bont noemde het heel bijzonder dat ze dit als jonge meid, moeder/schoonmoeder en oma heeft mogen beleven en nog steeds beleeft. Extra bijzonder is dat Nelly daardoor op dit moment verantwoordelijk is voor maar liefst 20% van de orkestbezetting. Uiteraard gingen de hartelijke felicitaties ook richting van Nelly, die net als de andere jubilarissen een fraaie oorkonde, bloemen en een cadeaubon van onze beschermvrouwe ontving.

Daarmee kwam een einde aan het officiële gedeelte van de middag, maar door de lekkere BBQ-gerechten, de smakelijke drankjes en niet te vergeten het lekkere zonnetje, nog niet aan een zeer geslaagde opening van het seizoen!