Harmonie St. Bavo voert na 2 jaar weer een concert op: Samen Sterk

Uit Wiki Raamsdonks Historie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Raamsdonk, 20 oktober 2021

Eindelijk was het weer zover: de sectie harmonie van muziekvereniging St. Bavo kon weer van zich laten horen. Afgelopen zaterdag 16 oktober voerde zij weer een concert op, in samenwerking met Harmonie Aurora Woensdrecht.

Na bijna 2 jaar stil te hebben gezeten, pakten voor de zomervakantie enkele leden de instrumenten weer op. Ná de vakantie was de harmonie nagenoeg compleet en kon er goed gerepeteerd worden. Dit bood ook de mogelijkheid om het eerste concert na lange tijd weer te plannen; een concert in samenwerking met Harmonie Aurora Woensdrecht. In eerste instantie een uitwisselingsconcert, maar al snel kwam er een beter idee: we maken er één grote harmonie van.

Afgelopen weken repeteerden beide harmonieën een gezamenlijk repertoire en op 16 oktober werd de gymzaal in Raamsdonk gevuld met een harmonie van wel 50 man. Voorafgaand aan het concert werd er eerst gezamenlijk gerepeteerd en konden beide harmonieën met elkaar kennismaken. Daarna werd iedereen voorzien van een broodmaaltijd, met dank aan de vrijwilligers.

Om 20.00 uur ging het concert met de naam ‘Samen Sterk’ van start. Met 9 muziekstukken werd een heel uur gevuld, een afwisselend programma van popnummers tot marsen. Na afloop werd dirigent Wilfred Werkman in het zonnetje gezet en kreeg de gehele Harmonie St. Bavo van Aurora Woensdrecht een bedankje voor het warme welkom. Het was een gezellige avond en een goede aftrap van komend seizoen!

Door Sara Berende

'