De Hoge Waai - Feestweekend Raamsdonk was grandioos

Uit Wiki Raamsdonks Historie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Raamsdonk, 15 juni 2022

Op zaterdag vooral lekker veel bijkletsen met oude bekenden
Op zaterdag vooral lekker veel bijkletsen met oude bekenden

Het feestweekend in Raamsdonk werd van tevoren al groots aangekondigd op diverse media. Dat bleek geen loze belofte. Het werd afgelopen weekend een grandioos mooi spektakel op het in Raamsdonk. Het was een feest van erkenning, vieren, bijpraten maar vooral genieten. Hiermee werd maar weer eens duidelijk dat ze in Raamsdonk wel een feestje kunnen organiseren. Onder prachtige omstandigheden was het vanaf de eerste minuut genieten geblazen.

Basisschool De Hoge Waai bestaat vijftig jaar en wilde groots uitpakken voor de bewoners van het dorp. Ze zochten hierbij verenigingen om samen voor een weekend mee op te trekken. Dat bleek een heel goede zet, voor iedereen was er dit weekend wel iets te doen, al lag de nadruk op de feestavond van de basisschool en het 45-jarig bestaan van de KPJ.

Volle bak

Maar liefst achthonderd bezoekers kwamen vrijdagavond op het feest van de basisschool af. Het kerkplein was omgetoverd tot een soort van mini-festivalterrein waar het aan niets ontbrak. Iedereen die op één of andere manier een connectie had met de basisschool was welkom. Opvallend was dat veel oud-leerlingen en docenten weer een kijkje kwamen nemen in Raamsdonk. “Ik heb weer mensen gesproken die ik vijfendertig jaar niet meer gezien heb,” geeft Adriaan van Velthoven aan. “Ik herkende ze meteen, echt mooi is dat. Blijkt er ook gewoon iemand al die tijd een paar kilometer verderop te wonen. Dat is toch bijzonder.”

Volgens Leo de Wijs was de avond perfect georganiseerd. “Ja, echt een mooie avond, die ontzettend fijn georganiseerd is.” Terwijl op het podium allerlei optredens plaatsvinden staan heel veel mensen lekker buiten bij te kletsen met elkaar. Natuurlijk mag de polonaise in de tent niet ontbreken.

De KPJ-avond was een groot feest. (foto: Ad van den Kieboom)
De KPJ-avond was een groot feest. (foto: Ad van den Kieboom)

Een dag later is het de beurt aan de KPJ, die het 45-jarig bestaan viert. Met een kleine vierhonderd feestvierders is de tent misschien minder druk bezet, maar het feest is des te groter. Vanaf zeven uur mag coverband Fever de spits afbijten, gevolgd door de boeren meezingnummers van Edrie Antonissen die de boel al aardig op stelten zet. Bij de WC-Experience gaat het helemaal los. Eén groot feest.

Maarten uit Ammerzoden komt speciaal voor laatstgenoemde band naar Raamsdonk: “Wat een geweldige sfeer hangt hier. Echt fantastisch en zonder gedoe, niet eerder meegemaakt.” Om half één wordt de tent leeg geveegd en is het echt afgelopen.

Op zondagmiddag is de tent gereserveerd voor de harmonie, die een heerlijk concert geeft, met enkele gastoptredens. Door het mooie weer blijven veel mensen nog lekker lang buiten nagenieten van de middag.

Voor de kinderen was er op zaterdagmiddag een eigen circusvoorstelling, georganiseerd door XieOe en werd er door de ZLTO de route Boer(en)Inzicht geopend. Oud-wethouder Hofkens verkende met enkele mede-fietsers alvast de route.

Het werd een prachtig weekend in Raamsdonk, dat mede mogelijk was door een heel grote groep enthousiast vrijwilligers. Iedere wil hen, de sponsoren en iedereen die belangloos heeft meegewerkt hartelijk danken. Op social media zijn veel foto’s te vinden van het feestweekend in Raamsdonk.