Restauratie historische schuur Korte Broekstraat Raamsdonk: verschil tussen versies

Uit Wiki Raamsdonks Historie
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'RAAMSDONK, 15 februari 2018 - Op 3 februari 1889 kochten [https://genealogie-raamsdonk.nl/family.php?tree_id=1&id=F282&main_person=I885 Pieter van Strien en Drika van Dongen] de boerderij van Maria Hoevenaar, een tante van Drika, met daarbij een erf, bouwland en een boomgaard in sectie G aan de Zuid en St. Anthoniepolder. Dat is de boerderij aan de Korte Broekstraat 5, waar ze na hun huwelijk gingen wonen. Deze boerderi...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
RAAMSDONK, 15 februari 2018 - Op 3 februari 1889 kochten [https://genealogie-raamsdonk.nl/family.php?tree_id=1&id=F282&main_person=I885 Pieter van Strien en Drika van Dongen] de boerderij van Maria Hoevenaar, een tante van Drika, met daarbij een erf, bouwland en een boomgaard in [[Minuutplan Raamsdonk Sectie G Blad 1|sectie G]] aan de Zuid en St. Anthoniepolder. Dat is de boerderij aan de Korte Broekstraat 5, waar ze na hun huwelijk gingen wonen. Deze boerderij is in 2011 door de familie verkocht en dus ruim 122 jaar in het bezit van vier generaties Van Strien geweest. Op het terrein staat ook een rond 1850 gebouwde schuur, die voor de nieuwe eigenaren geen functie heeft en daarom gesloopt dreigde te worden. [[Jan van Strien]], voorzitter van Raamsdonks Historie is zuinig op het [[:Categorie:Erfgoed|erfgoed]] in [[Raamsdonk]] en trok ten strijde. Hij wist voor het project ook wethouder Bert van den Kieboom enthousiast te krijgen.  
'''RAAMSDONK, 15 februari 2018 - Op 3 februari 1889 kochten [https://genealogie-raamsdonk.nl/family.php?tree_id=1&id=F282&main_person=I885 Pieter van Strien en Drika van Dongen] de boerderij van Maria Hoevenaar, een tante van Drika, met daarbij een erf, bouwland en een boomgaard in [[Minuutplan Raamsdonk Sectie G Blad 1|sectie G]] aan de Zuid en St. Anthoniepolder. Dat is de boerderij aan de [[Korte Broekstraat 5]], waar ze na hun huwelijk gingen wonen. Deze boerderij is in 2011 door de familie verkocht en dus ruim 122 jaar in het bezit van vier generaties Van Strien geweest. Op het terrein staat ook een rond 1850 gebouwde [[Schapenschuurtje|schuur]], die voor de nieuwe eigenaren geen functie heeft en daarom gesloopt dreigde te worden. [[Jan van Strien]], voorzitter van Raamsdonks Historie is zuinig op het [[:Categorie:Erfgoed|erfgoed]] in [[Raamsdonk]] en trok ten strijde. Hij wist voor het project ook wethouder Bert van den Kieboom enthousiast te krijgen.'''


Bron: De Langstraat, door [[Jan Hoek]]
Bron: De Langstraat, door [[Jan Hoek]]
[[Categorie:Erfgoed]][[Categorie:Korte Broekstraat]]
[[Categorie:Erfgoed]][[Categorie:Korte Broekstraat]]

Versie van 19 apr 2023 07:27

RAAMSDONK, 15 februari 2018 - Op 3 februari 1889 kochten Pieter van Strien en Drika van Dongen de boerderij van Maria Hoevenaar, een tante van Drika, met daarbij een erf, bouwland en een boomgaard in sectie G aan de Zuid en St. Anthoniepolder. Dat is de boerderij aan de Korte Broekstraat 5, waar ze na hun huwelijk gingen wonen. Deze boerderij is in 2011 door de familie verkocht en dus ruim 122 jaar in het bezit van vier generaties Van Strien geweest. Op het terrein staat ook een rond 1850 gebouwde schuur, die voor de nieuwe eigenaren geen functie heeft en daarom gesloopt dreigde te worden. Jan van Strien, voorzitter van Raamsdonks Historie is zuinig op het erfgoed in Raamsdonk en trok ten strijde. Hij wist voor het project ook wethouder Bert van den Kieboom enthousiast te krijgen.

Bron: De Langstraat, door Jan Hoek