Verkabeling Raamsdonk en Raamsdonksveer 1950: verschil tussen versies

Uit Wiki Raamsdonks Historie
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
(4 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Vroeger hadden wij ook een bovengronds net. Electriciëns die voor de PNEM werkten klommen in de palen met speciale klimijzers aan hun voeten. In de palen verrichtten ze dan hun werkzaamheden. Ze zullen vast wel onder spanning gewerkt hebben, want de ARBO<ref> [[Terry van Erp]] - Wat wél bestond was het elektrotechnisch veiligheidsbesluit 1938, daarvan afgeleid de BIH, voluit Bedrijfsinstructie voor de Hoogspanningsaanleg en z'n laagspanningstegenhanger, de BIL Bedrijfsinstructie voor de laagspanningsaanleg.<br>
[[Bestand:Raamsdonk-R-veer-1950-verkabeling-cb.webm]]<br>Vroeger hadden wij ook in [[Raamsdonk]] een bovengronds stroomnet. Electriciëns die voor de PNEM werkten klommen in de palen met speciale klimijzers aan hun voeten. In de palen verrichtten ze dan hun werkzaamheden.
In elke elektrische bedrijfsruimte hing een uittreksel van het EVB, waarin bijvoorbeeld ook tamelijk gedetailleerd het aarden van uitgeschakelde hoogspanningsdelen werd beschreven.</ref> bestond nog niet.  
<br>
Ze zullen vast wel onder spanning gewerkt hebben, want de ARBO <ref> [[Terry van Erp]] - Wat wél bestond was het elektrotechnisch veiligheidsbesluit 1938, daarvan afgeleid de BIH, voluit Bedrijfsinstructie voor de Hoogspanningsaanleg en z'n laagspanningstegenhanger, de BIL Bedrijfsinstructie voor de laagspanningsaanleg.<br>
In elke elektrische bedrijfsruimte hing een uittreksel van het EVB, waarin bijvoorbeeld ook tamelijk gedetailleerd het aarden van uitgeschakelde hoogspanningsdelen werd beschreven. bestond nog niet.</ref>
<br>
Het vervoer van elektriciteit was bovengronds via duo-elektriciteitspalen van ongeveer zeven meter hoog. Via dit netwerk van draden werd elke woning van stroom voorzien.<br>
Volgens mij waren die bovengrondse leidingen wel gevoelig voor blikseminslag.
Volgens mij waren die bovengrondse leidingen wel gevoelig voor blikseminslag.
{{Zie artikel|Zie ook: [[Elektriciteitscentrale Raamsdonk]]}}
{{Zie artikel|Zie ook: [[Elektriciteitscentrale Raamsdonk]]}}
<br>
<br>
[[Categorie:Video]]
[[Categorie:Video]]

Huidige versie van 14 apr 2024 om 15:04


Vroeger hadden wij ook in Raamsdonk een bovengronds stroomnet. Electriciëns die voor de PNEM werkten klommen in de palen met speciale klimijzers aan hun voeten. In de palen verrichtten ze dan hun werkzaamheden.
Ze zullen vast wel onder spanning gewerkt hebben, want de ARBO [1]
Het vervoer van elektriciteit was bovengronds via duo-elektriciteitspalen van ongeveer zeven meter hoog. Via dit netwerk van draden werd elke woning van stroom voorzien.
Volgens mij waren die bovengrondse leidingen wel gevoelig voor blikseminslag.


  1. Terry van Erp - Wat wél bestond was het elektrotechnisch veiligheidsbesluit 1938, daarvan afgeleid de BIH, voluit Bedrijfsinstructie voor de Hoogspanningsaanleg en z'n laagspanningstegenhanger, de BIL Bedrijfsinstructie voor de laagspanningsaanleg.
    In elke elektrische bedrijfsruimte hing een uittreksel van het EVB, waarin bijvoorbeeld ook tamelijk gedetailleerd het aarden van uitgeschakelde hoogspanningsdelen werd beschreven. bestond nog niet.