Heilig Hartbeeld: verschil tussen versies

Uit Wiki Raamsdonks Historie
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'In 1927 is het park aan het Kerkplein voor de Sint Bavokerk en het Adrianusklooster aangelegd, in het kader van de aanleg van...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
In 1927 is het park aan het Kerkplein voor de [[Sint_Bavokerk|Sint Bavokerk]] en het [[Adrianusklooster|Adrianusklooster]] aangelegd, in het kader van de aanleg van het plantsoen is door de schenking van een parochiaan, pastoor Leon van Heeswijck in staat gesteld een Heilig Hartbeeld te plaatsen. Het beeld is bij renovatie van het park verplaatst, aanvankelijk stond het beeld dichter bij de kerk. In 1995 is het park en het straatwerk heringericht. Wegens gebrek aan geld is toen het bomenplan niet uitgevoerd. Het park en plein is eigendom.   [[Categorie:Monumenten]] [[Categorie:Geloof]]
[[Bestand:Het-heilig-hartbeeld 01.jpg|400px|alt=Het Heilig Hartbeel op het Kerkplein te Raamsdonk|thumb|Het Heilig Hartbeel op het Kerkplein te Raamsdonk]]In 1927 is het park aan het Kerkplein voor de [[Sint_Bavokerk|Sint Bavokerk]] en het [[Adrianusklooster|Adrianusklooster]] aangelegd, in het kader van de aanleg van het plantsoen is door de schenking van een parochiaan (Adrianus Knapen), pastoor Leon van Heeswijck in staat gesteld een Heilig Hartbeeld te plaatsen. <br><br>Het beeld is bij renovatie van het park verplaatst, aanvankelijk stond het beeld dichter bij de kerk. In 1995 is het park en het straatwerk heringericht. Wegens gebrek aan geld is toen het bomenplan niet uitgevoerd. Het park en plein is eigendom.
 
In april 2002 is het beeld op het rijksmonumentenlijst gekomen.
 
Kunstenaar: Kunstatelier uit Brussel&nbsp;&nbsp; [[Categorie:Monumenten]] [[Categorie:Geloof]]

Versie van 7 jul 2022 10:09

Het Heilig Hartbeel op het Kerkplein te Raamsdonk
Het Heilig Hartbeel op het Kerkplein te Raamsdonk

In 1927 is het park aan het Kerkplein voor de Sint Bavokerk en het Adrianusklooster aangelegd, in het kader van de aanleg van het plantsoen is door de schenking van een parochiaan (Adrianus Knapen), pastoor Leon van Heeswijck in staat gesteld een Heilig Hartbeeld te plaatsen.

Het beeld is bij renovatie van het park verplaatst, aanvankelijk stond het beeld dichter bij de kerk. In 1995 is het park en het straatwerk heringericht. Wegens gebrek aan geld is toen het bomenplan niet uitgevoerd. Het park en plein is eigendom.

In april 2002 is het beeld op het rijksmonumentenlijst gekomen.

Kunstenaar: Kunstatelier uit Brussel