Combinatie Maasroute: verschil tussen versies

Uit Wiki Raamsdonks Historie
(Nieuwe pagina aangemaakt met '<p class="style12">Voor de aanleg van de [[|Maasroute]] (A-59) wegvak Waalwijk - Wagenberg werd in 1967 een samenwerkingsverband gevormd tussen de aannemers : HEIJMANS Rosmalen, N.B.M. Vught en N.V. De WIJS Made de COMBINATIE MAASROUTE.</p><p class="style18">De verharding van de weg bestond uit een betonverharding en alle drie de aannemers hadden hiervoor het benodigde materieel wat werd samen gevoegd in een onderneming.</p><p class="style18">Na de oplevering...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
<p class="style12">Voor de aanleg van de [[Maasroute]] (A-59) wegvak Waalwijk - Wagenberg werd in 1967 een samenwerkingsverband gevormd tussen de aannemers : HEIJMANS Rosmalen, N.B.M. Vught en N.V. De WIJS Made de COMBINATIE MAASROUTE.</p><p class="style18">De verharding van de weg bestond uit een betonverharding en alle drie de aannemers hadden hiervoor het benodigde materieel wat werd samen gevoegd in een onderneming.</p><p class="style18">Na de oplevering van de Maasroute in 1969 werd de combinatie niet meer ontbonden en onder de naam COMBINATIE MAASROUTE werden door heel het land wegen voorzien van een betonverharding. <br></p>[[Bestand:Maasroute-sprangcapelle-1968.jpg|500px|alt=Aanleg wegvak bij Sprang-Capelle in 1968|right|thumb|Aanleg wegvak bij Sprang-Capelle in 1968]]<p class="style18">In opdracht van de Provincie Noord Brabant werd al in 1954 met de aanleg van de Maasroute begonnen, dat betrof het wegvak Den Bosch - Vlijmen, daarna waren er nog een stuk of twintig bestekken waarvan de laatste drie het 23,5 km lange wegvak Waalwijk - Wagenberg betrof wat door de combinatie Maasroute werd aangenomen.<br>De weg bestond uit twee gescheiden rijbanen met betonverharding &nbsp;een breedte van 7.15 meter en een vluchtstrook van 2.75 meter.</p>
Voor de aanleg van de [[Maasroute]] (A-59) wegvak Waalwijk - Wagenberg werd in 1967 een samenwerkingsverband gevormd tussen de aannemers : HEIJMANS Rosmalen, N.B.M. Vught en N.V. De WIJS Made de COMBINATIE MAASROUTE.</p><p class="style18">De verharding van de weg bestond uit een betonverharding en alle drie de aannemers hadden hiervoor het benodigde materieel wat werd samen gevoegd in een onderneming.</p><p class="style18">Na de oplevering van de Maasroute in 1969 werd de combinatie niet meer ontbonden en onder de naam COMBINATIE MAASROUTE werden door heel het land wegen voorzien van een betonverharding. <br></p>[[Bestand:Maasroute-sprangcapelle-1968.jpg|500px|alt=Aanleg wegvak bij Sprang-Capelle in 1968|right|thumb|Aanleg wegvak bij Sprang-Capelle in 1968]]In opdracht van de Provincie Noord Brabant werd al in 1954 met de aanleg van de Maasroute begonnen, dat betrof het wegvak Den Bosch - Vlijmen, daarna waren er nog een stuk of twintig bestekken waarvan de laatste drie het 23,5 km lange wegvak Waalwijk - Wagenberg betrof wat door de combinatie Maasroute werd aangenomen.<br>De weg bestond uit twee gescheiden rijbanen met betonverharding &nbsp;een breedte van 7.15 meter en een vluchtstrook van 2.75 meter.</p>


[[Categorie:Historie]]
[[Categorie:Historie]]

Versie van 20 jun 2022 08:25

Voor de aanleg van de Maasroute (A-59) wegvak Waalwijk - Wagenberg werd in 1967 een samenwerkingsverband gevormd tussen de aannemers : HEIJMANS Rosmalen, N.B.M. Vught en N.V. De WIJS Made de COMBINATIE MAASROUTE.

De verharding van de weg bestond uit een betonverharding en alle drie de aannemers hadden hiervoor het benodigde materieel wat werd samen gevoegd in een onderneming.

Na de oplevering van de Maasroute in 1969 werd de combinatie niet meer ontbonden en onder de naam COMBINATIE MAASROUTE werden door heel het land wegen voorzien van een betonverharding.

Aanleg wegvak bij Sprang-Capelle in 1968
Aanleg wegvak bij Sprang-Capelle in 1968

In opdracht van de Provincie Noord Brabant werd al in 1954 met de aanleg van de Maasroute begonnen, dat betrof het wegvak Den Bosch - Vlijmen, daarna waren er nog een stuk of twintig bestekken waarvan de laatste drie het 23,5 km lange wegvak Waalwijk - Wagenberg betrof wat door de combinatie Maasroute werd aangenomen.
De weg bestond uit twee gescheiden rijbanen met betonverharding  een breedte van 7.15 meter en een vluchtstrook van 2.75 meter.