Kleuterschool St. Agnes

Uit Wiki Raamsdonks Historie
(Doorverwezen vanaf Agnesgebouw)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bewaarschool

Aan het Kerkplein 3, aan noordzijde van parkeerplaats tussen de St. Bavokerk en Klooster / Ontmoetingscentrum, al langer waren er de plannen, maar in 1937 breidden de Zusters van Liefde het Adrianusgebouw uit met een kleuterschool genoemd naar de Heilige St. Agnes.

De aanbouw voor de bewaarschool heeft een ingang in de zuidelijke kopgevel. Getoogde deuropening met paneeldeur, voorzien van een laag hardstenen stoepje. Hierboven een rond bovenlicht met glas-in-lood. In de top een beeldnis van de Heilige Agnes met natuurstenen console. De ingang wordt geflankeerd door twee rechtgesloten kruisvensters met kleine roedenverdeling, waarboven een ontlastingsboog. In de oostelijke gevel van de kleuterschool een drietal brede vensterpartijen met een dubbele rij bovenlichten en kleine roedenverdeling. Geheel links een getoogde deuropening met dubbele paneeldeur.
Tegen de achtergevel links een éénlaags aanbouw onder plat. In deze aanbouw en in de achtergevel rechts hiervan een langgerekt bandvenster met kleine roedenverdeling.