Koos van Dongen & Toos van Amelsvoort

Uit Wiki Raamsdonks Erfgoed
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Gezin Koos en Toos van Dongen - van Amelsvoort
Adres en datum Kerkstraat 17 na 1955
In 1962 Kerkstraat 31
Naam Jacobus Petrus "Koos" van Dongen
Geboortedatum ‎26 december 1921 te Raamsdonk
Overlijdensdatum 7 februari 2007 te Raamsdonk
Beroep landarbeider
Naam vrouw Catharina "Toos" van Amelsvoort‏‎
Geboortedatum 2 augustus 1925 te Antwerpen
Overlijdensdatum
Huwelijksdatum 10 april 1956 te Raamsdonk

Koos was de zoon van Rien van Dongen & Jo Proost
Toos was de dochter van Bertus van Amelsvoort & Cor van Strien

Kinderen Gezin op deze Wiki
Hubert van Dongen
Ans van Dongen
René van Dongen
Frank van Dongen
Erik van Dongen
Corine van Dongen
Sjakie van Dongen * Sjakie 23-09-1966 † 15-10-1967 te Raamsdonk
Jaqeline van Dongen

Verhaal van Toos van Dongen van Amelsvoort

Na hun huwelijk zijn mijn vader en moeder (Bertus van Amelsvoort & Cor van Strien) gaan varen eerst op een zetschuit, waarop mijn oudste zus is geboren en nog een zusje dat is overleden drie maanden oud. In 1925 hebben ze een eigen schip gekocht dat de naam “Diad “droeg genoemd naar hun beide voorouders. Al varende zijn er nog 5 kinderen geboren, ik in Antwerpen, een broer in Heemstede, een in Breda, een in Budel en de jongste in Duisburg. Wij voeren veel op de Rijn, zoals naar Keulen, Dusseldorp het verste was Straatsburg ook voeren we naar België.

De kinderen moesten allemaal op Kostschool, mijn oudste zus is eerst een tijdje bij ons Opoe van Strien geweest maar met de acht jaar is ze naar kostschool gegaan in Zevenbergschenhoek, toen is mijn broer Dingeman in Raamsdonk bij Opoe gekomen en heeft daar zijn lagere school afgemaakt.
Ik ben ook met mijn acht jaar naar Zevenbergschenhoek gegaan. Dat heeft heel wat tranen gekost en dat was niet ieder weekend naar huis, nee 3 maanden, en als het een korte vakantie was, en thuis lagen ze ergens ver weg dan werd ik bij van Gils de spoorwachter op de trein gezet naar Raamsdonk naar Opoe van Strien alleen als kind van tien jaar, daar werd ik dan van de trein gehaald door iemand en terug ook weer alleen, daar werd je zelfstandig van en kostschool heeft ook zijn goede kanten en je leert er wel veel. Twee broers van mij hebben ook in Indië gediend, zij zijn beide gelijk vertrokken met het zeeschip de Waterman. [1] Mijn jongste zus is in Geertruidenberg op kostschool geweest dat was net na de oorlog.

Wiki Raamsdonk
Heeft u meer informatie, aanvullingen of vragen over de getoonde info en/of personen op deze pagina? wiki.raamsdonk@gmail.com of info@raamsdonks-historie.nl
  1. Terry van Erp - Deze informatie is door ons nog niet gevonden of verwerkt