Mieke Molenmuis

Uit Wiki Raamsdonks Erfgoed
Versie door Colani (overleg | bijdragen) op 26 jul 2024 om 20:20 (→‎Mieke Molenmuis stelt zich voor)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Mieke Molenmuis
Ontwerp Joyce Lankhaar

Raamsdonk krijgt eigen muizenfamilie

Mieke Molenmuis stelt zich voor

Raamsdonk 17 november 2016 - Een paar weken geleden liet Koos Kerkmuis van zich horen. Hij stelde zich voor als eerste muis van de nieuwe muizenfamilie die zich zal settelen in Raamsdonk. Rond april 2017 kan iedereen op zoek naar alle locaties van deze familie. De complete muizenfamilie maakt deel uit van een kinderbelevingstocht. Ga op pad met amulet, stickervel, GPS-app en kaart en leer spelenderwijs van alles over Raamsdonk. Elke muis krijgt een eigen plekje in Raamsdonk en een eigen gedicht. Deze week stelt de tweede muis zich voor.

Vanaf 2015 hebben al heel wat mensen kennis gemaakt met de stadsmuizenfamilie van de muizentocht. Tien muizen houden zich verborgen in Geertruidenberg en de laatste twee muizen vind je in Raamsdonksveer. Volgens een oud verhaal lokte Vrouwe Gertrudis ooit alle muizen weg uit Geertruidenberg. Maar een paar muizen trapte daar niet in en zij zijn er nog steeds.
In 2017 duikt een nieuwe muizenfamilie op in Raamsdonk.
Waarmee straks twee derde van het complete initiatief van het Toeristisch Platform Geertruidenberg (TPG) gerealiseerd is. In Raamsdonksveer zal geen nieuwe muizenfamilie opduiken, maar op termijn een familie (oli)faanten.

MIEKE MOLENMUIS

Mieke Molenmuis is geadopteerd door Bakkerij van der Westen.

Hoe kan het ook anders voor dit meelmalende muisje. Bij de bakkerij haal je straks ook de benodigde spullen om alle muizen te kunnen ontdekken. Voor 7 muizen zoeken de initiatiefnemers nog bedrijven of particulieren die het leuk vinden om een muis te adopteren. Mieke Molenmuis heeft straks haar plekje bij de skatebaan in de Raadhuisstraat.
In de buurt van deze locatie stond vroeger een korenmolen.

KOM OP, MOLENMUIS!

- Haar neusje is wit,
omdat ze te veel
in de meelzakken zit...
Kom op! Aan de slag!
Met een lans in haar hand
loopt zij lekker stoer
door het Raamsdonkse land.
Maar niemand wil knokken,
da’s eigenlijk niet erg.
Dan glij ik toch eventjes
Hup! Van die berg.

MUIZENFAMILIE RAAMSDONK

Raamsdonk is uitgebreid bezocht en bekeken en zo zijn de locaties bepaald waar de muizen straks een plaatsje krijgen.
Raamsdonk krijgt eigen muizenkarakters passend bij de historische- en speellocaties die gekozen zijn. Jan van Strien heeft de locaties van de muizen voorzien van hun historische achtergrond. Aan de hand van deze informatie heeft Ton Biemans per muis een karakterschets gemaakt en voorzien van mooie gedichten.
En nu is Joyce Lankhaar, Volvuur, druk bezig met het vormgeven van de muizen.
Zij brengt de karakters in beeld aan de hand van hun uiterlijk en kleding.

MUIS ADOPTEREN?

Om de tocht april volgend jaar compleet te hebben, zijn de initiatiefnemers hard op zoek naar muisadoptanten en uitreikpunten. Zokunnen bedrijven en particulieren een muis sponsoren.
Wie wil er nu niet zo’n lieve of stoere muis adopteren? De muizen worden natuurlijk niet voor niets groot, voor € 250,00 kun je niet alleen van een prachtige muis genieten. De muis wordt ook onthuld in De Langstraat, op Fakebook en op de website. Voor de komende 5 jaar sta je vermeld op de site www.muizentocht.nl, deze site wordt vernieuwd en uitgebreid met de nieuwe muizenfamilie. Sta je vermeld op het je jouw muis, wordt iets verteld over de historie van de locatie, staat een speelopdracht en de te kraken cijfercode voor de amulet. Een vermelding op de folder van de tocht hoort er ook bij. En natuurlijk ontvang je een mooi adoptiecertificaat.

Interesse in het adopteren van een muis of wil je uitreikpunt worden? Neem contact op met Michel van den Burg, mail naar info@skate-eventures.n! of bel 06-29 38 87 02. Hier kun je ook terecht met andere vragen over de muizentocht. Benieuwd naar de muizentocht in Geertruidenberg?
www.muizentocht.nl

Bron: De Langstraat - Door Marianne Kerstens - de Jongh

Digitalisering en Wiki opmaak: Terry van Erp